Jeg kommer hjem fra arbejde tirsdag eftermiddag og finder Francisca i fødsel med herre dårlige veer eller nærmere slet ingen veer kl. 16.10 med en iskold baby hængende halvt ud med bagbenene.
Det skal bare gå stærkt så jeg får baby ud. Afventer om der kommer veer, men der kommer ingen veer.
Jeg er klar over at med manglende veer så er der ingen levende i hende, da døde babyer ikke danner veer.
Men mig have lavet noget kalkvand og give 4 sprøjter kalk oralt i forsøget på at lave veer, men lige lidt hjælper det.
Endelig bitte små veer men hun har ikke kræfter til at presse den næste ud.
Den står ellers lige indenfor kønnet med snuden.
Jeg kan simpelthen ikke få den ud og Francisca synes bestemt ikke at det er rart, at jeg forsøger at få den ud med mine fingre.
Nu er kl.16.50 og jeg ringer til dyrlægen her i Grenå og beder dem holde åbent for jeg har akut brug for hjælp til at få de sidste babyer ud.
Jeg lander ved dyrlægen kl. 17.05 og vi må vente på dyrlægen kommer retur for hun var desværre lige kørt hjem, da jeg ringede kl. 16.50.
Dyrlægen kommer og Francisca får vestimulerende og 10-15 min senere kommer de første veer og de 3 sidste babyer kommer ud lidt efter lidt.
Man må normalt ikke give vestimulerende hvis der står en baby i fødselskanalen, men da de er døde har vi ikke andet valg for kejsersnit vil slet ikke komme på tale, når en baby ikke spærre for at de kan komme ud.
Det var dog 4 kæmpe store babyer med vægte på 130, 135, 151 & 151 gram og når de er så store og nr 1 kommer med bagbenene først og du så ikke er der til at hjælpe mor mut med at få dem hurtigt ud så ender det ofte galt.
Når de vender forkert tager det 4-5 gange så lang tid at få dem presset ud og er mor ovenikøbet førstegangsfødende og det er store babyer så giver det endnu dårligere odds for at få nogen levende babyer ud med den type fødsel.
.
I starten af april mistede jeg hele Buttercups kuld. Hun havde osse edder dårlige veer og jeg kunne mærke liv i alle indtil de kom ud. For de var for længe undervejs og døde da jeg fik dem ud og jeg ved simpelthen ikke hvorfor det skal gå galt.
Jeg har efterhånden mistet rigtig mange hele kuld siden 2014 hvor jeg startede mit opdræt op og jeg er meget i tænkeboks om opdrættet lukkes ned i år for mit nervesystem kan ikke blive ved med at klare de tab.

Der kom ❤️❤️❤️💙 yderst smukke babyer.

Hun, Hun, Hun & Han ligger de på billedet.
 
De kom ud sådan her – så det var så den “mindste” der kom først.

Mor & Far til kuldet
Lindemoses Francisca & Lindemoses Xavier